Boka gratis hembesök / Bli kontaktad

5 tips inför köp av Spabad

Få platser är förknippade med avkoppling i samma höga utsträckning som ett spabad. Det är ingen slump att många gym och badhus använder ett spabad, som en välförtjänt belöning efter ett hårt träningspass. Ett spabad ökar blodcirkulationen och med hjälp av värme, vatten och massage ger spabadet en rofylld upplevelse som en del av oss aldrig kan få nog av. Ett eget spabad kan öka din livskvalité och ditt välbefinnande, men det är samtidigt en stor investering. Vi har därför samlat fem tänkvärda tips inför spabadsköpet.

1) Vilken storlek på spabadet?

köpa spabad från Spa o Bad

Delad glädje är dubbel glädje och spabadet är en utmärkt plats för umgänge, kvalitetstid med familjen och givande konversationer. Fundera över hur många som kommer att bada åt gången. Brukar ni bjuda över många vänner? Eller föredrar ni att njuta av spabadet på egen hand, kanske med en god drink i handen?

Vilket spabad passar er bäst utifrån era behov? Ni kanske inte behöver ett spabad med många sittplatser utan föredrar en mindre modell med två bekväma liggplatser istället?

2) Vilken massage är rätt för dig?

köpa spabad med sittplatser med nackkuddar

Spabadens jetmunstycken masserar dina muskler och kan minska både stelhet i kroppen och motverka vardagsstressen. Massagedelen är en stor del av spaupplevelsen och det är ett område där tillverkarna ständigt kommer på nya innovationer.

Olika massagemunstycken ger en skräddarsydd massageupplevelse. En del massagemunstycken skapar en virvlande stråle, andra en kraftig koncentrerad stråle och somliga skapar bubblor som ger en lätt och mjuk massage.

Som spabadspekulant är det viktig att tänka igenom vilken typ av massage som passar just er. Vilken är din favoritmassage? Nack, axel-, rygg- eller fotmassage? Ställ gärna ingående frågor till personalen för att få en grundlig genomgång av spabadets massagefunktioner.

3) Ett spabad för alla sinnen

Köp ett spabad för hela familjen

Spabad är mer än vatten och massage. Många spabad har idag avancerad ljussättning, kvalitativa ljudsystem för favoritmusiken och tillbehör för att öka komforten som till exempel mjuka nackstöd och liggplatser.

Hur kommer spabadet att användas? Kommer det nya spabadet vara festens mittpunkt — med fokus på umgänge och vänner — eller en plats för stillsam njutning?

4) Att tänka på vid isolering

spabad köpt hos Spa o Bad

Majoriteten av alla spabad som säljs i Sverige placeras hamnar utomhus. Ett bubblande varmt spabad med en gnistrande stjärnhimmel ovanför är en lockande tanke — speciellt med tanke på våra långa kalla vintermånader.

Ett spabad i vårt skandinaviska klimat ställer höga krav på isoleringen och som köpare är det därför viktigt att undersöka hur spabadet är isolerat. Det finns olika isoleringsmetoder för spabad och de två vanligaste är skumfylld isolering och skalisolering. Det finns för- och nackdelar med båda metoderna och innan köp är det bra att sätta sig in i hur olika typer av isolering fungerar och vad som passar bäst i enlighet med spabadets tilltänkta placering. Det är också viktigt att spalocket är välisolerat för att minimera värmeförlusterna, speciellt under de kalla vintermånaderna.

5) Välj rätt leverantör av spabad

När man köpt ett spabad gäller det att tänka långsiktigt. Tänk på att många billiga modeller av spabad som säljs i byggvaruhandeln, eller på nätet, ofta kommer från nyetablerade och oerfarna tillverkare. Dessa spabad kan vara undermåliga i kvalitet och isolering och om några år kan modellen ha utgått ur byggvaruhandelns sortiment vilket gör att reservdelar kan vara svåra att få tag i.

För ett långsiktigt tryggt ägande så bör man välja en etablerad återförsäljare av spabad, som kan ge personlig service och underhåll av spabadet i många år framöver.

Därför ska du välja spabad

Även om det finns mycket att tänka på innan ett spabadsköp, så går det förhållandevis snabbt och smidigt att få spabadet på plats. Spabadet är också på många sätt en idealisk lösning för vårt kalla, skandinaviska klimat och underhållet kräver inte mycket tid. De främsta köpargumenten är att spabaden är en njutsam mötesplats som även kan ge positiva effekter för hälsan, välbefinnandet och dina relationer till de närmaste. Om du är nyfiken och vill veta mer om spabad rekommenderar vi att ni besöker några av våra spabadsbutiker.

Spabad Danderyd

Boka gratis hembesök

Till bokningen

Köpa spabad – vanliga frågor:

Vad kostar det att köpa ett spabad? 💰

Ett nytt spabad kostar från 451 kr/mån.
Mer information om spabaden

Gratis hembesök? 🏠

Vi erbjuder ett gratis möte med en poolexpert där vi tillsammans tittar på hur vi kan skapa familjens nya samlingspunkt.
Boka gratis hembesök

Hur många kan sitta i ett spabad? 👨‍👩

Vi har spabad med upp till 7 sittplatser

Hur många liggplatser finns det i spabad?

Vi har spabad med upp till 4 liggplatser