Boka gratis hembesök / Bli kontaktad

Sköt om ditt spabad

Uppstart av nytt spabad eller byte av vatten

Att kunna njuta av sitt spabad är att unna sig lite ”vardagslyx” i sitt hem.
Det är dock viktigt att vattenkvaliteten är bra och inte innehåller bakterier, samt håller rätt alkaliska värde.

Det finns en del saker att tänka på vid uppstart eller byte av vatten så att det blir rätt från början.

Fyll på önskad nivå av vatten. När önskad nivå av vatten har uppnåtts, stäng av inblåsningen av luft. Starta därefter massagepumpen. Tillsätt 3 st SunWac 12, (gäller för 1000-1500 liter vatten). Vänta därefter i 10 minuter. Nu är det dags att tillsätta 50 ml Noscale, (gäller för 1000-1500 liter vatten). Vänta i 10 minuter. Tillsätt 10 ml Bright & Clear (gäller för 1000-1500 liter vatten) och vänta i 10 minuter igen.

Nu är det dags att mäta alkaliniteten. Mata in värdet i spabadsberäknaren. Är det för låg alkalinitet ska Alka Up tillsättas. Det är en ganska enkel procedur.

Om däremot alkaliniteten är för hög, då ska strömförsörjningen till spabadet stängas av som första steg. Därefter skall beräknad mängd av Alka Down tillsättas. Man behöver vänta i 3-4 timmar efter detta innan man kan kontrollera värdet igen. Sätt i nätkontakten och starta pump samt luftinblåsning. Vänta i 15 minuter, mät pH värdet, ange det i spabadsräknaren, och tillsätt därefter pH Up eller pH Ner beroende på värdet som givits.

Då är proceduren klar och nu återstår bara att glida ner i badet och njuta.

Hur säkerställer jag att det inte finns bakterier i vattnet?

Man vill ju kunna njuta av sitt spabad utan att oroa sig för bakterier i vattnet. Det kan man slippa genom att göra följande:

Det finns tre olika varianter att välja mellan, Klor, O2 (Oxybox), eller Brom.

Klor

Tillsätt en av våra klortabletter (gäller för 1000-1500 liter vatten), vänta 5 min, sedan är det bara att hoppa i och njuta. Tillsätt ytterligare en tablett efter avslutat bad. Enkelt.

O2

O2,(Oxybox), är ett flytande medel som tillsätts en gång i veckan. 20 ml (gäller för 1000-1500 liter vatten). Före bad tillsätts 15-30 ml Active Oxygen Granular. Vänta i 10 min och sen är det varsågod att hoppa i.

Brom

Beräkna mängden Bromin Tabs med spabadsberäknaren. Tillsätt Bromin Tabs en gång i veckan i en tabletthållare. Därefter, tillsätt 15 ml Spachock före bad (gäller för 1000-1500 liter vatten). Vänta i 10 minuter och sen är bara till att bada.

Så här ofta bör du byta vatten

pH värdet skall mätas varje vecka. Ange värdet i spabadsberäknaren. Tillsätt efter behov beräknad mängd pH Up eller pH Down. Därefter tillsätter man 25 ml Noscale, samt 10 ml Bright & Clear och slutligen 3 st SunWac12 (gäller för 1000-1500 l vatten).

En gång i månaden skall filterpatronen tas ur och placeras i en hink med 1 dl Filter Cleaner i minst 12 timmar. Därefter kan den sättas tillbaka.

En gång i kvartalet bör man rengöra samt impregnera höljet. Vid byte av vatten skall en hel flaska med Biofilm Cleaner tillsättas i det gamla vattnet (gäller för 1000-3000 l vatten). Låt massagepumpen jobba i 30 minuter utan någon i badet. Töm därefter badet. Torka av kanterna med Spaclean Spray. Spola rent med vatten. Därefter är det bara att fylla på vatten enligt instruktioner.

Spabad Danderyd

Boka gratis hembesök

Till bokningen