Boka gratis hembesök / Bli kontaktad

Så vårdar du ditt spabad för bästa hållbarhet

Spabad från Spa o Bad
Här är några skötseltips för dig som köpt ett spabad hos oss. Följer du dem så håller vinylen sig fräsch länge, motorn jobbar mer effektivt och du kan njuta länge av ditt spabad i trädgården.

Spalocket bör vara av i två timmar efter chockklorering

Om spabadets vatten har behövt chockkloreras, bör spalocket vara av spabadet i en timme eller två efter det att klorering är gjord. Detta för att släppa ut den då något aggressiva luften som bildas vid chockkloreringen. Detta bör även göras då man använder snabbklortabletter EX. Sunvac 9 eller 12 innan och efter bad.

spabad-rengoring-spaobadAnvänd specialanpassat rengöringsmedel och polermedel

Vid de tillfällen då du av endera anledningen tömt ditt spabad och funderar på att putsa akrylen, rekommenderar vi inte att du improviserar vad gäller val av rengöringsmedel. Det finns idag bra rengöringsmedel för spabaden och vi rekommenderar att du vänder dig till återförsäljaren där du köpt ditt spabad, så tillhandahåller de ett bra rengöringsmedel samt polermedel.

Det vi använder på Spa o Bad är Scandinavian spacares produkter.

Så rensar du enkelt rören när du byter vatten

Vi rekommenderar alla våra kunder att byta vattnet i spabadet ca 4 gånger på ett år. Vatten i Sverige är förhållandevis billigt och då det rör sig om 1-1,5m3 går det ganska fort att byta vatten. När du gör detta rekommenderar vi att du slår i en ”pipe cleaner” i det gamla vattnet innan du byter ut det och kör pumpar och filter i ca 10 minuter innan bytet. Skölj noga och återfyll med nytt vatten.

Anledningen till att köra detta rengöringsmedel i systemet innan man byter vattnet är för att förhindra och/eller ta bort smuts som kan sätta sig inne i rörsystemet. Pipe cleaner finns att köpa hos din lokala SpaoBad-återförsäljare.

Spabad Danderyd

Boka gratis hembesök

Till bokningen