Boka gratis hembesök / Bli kontaktad

Så väljer du rätt pooltak och badar oavsett väder

Starkt lågt pooltak som sparar energi från Spa o Bad

Ett pooltak försett med 10 mm transparent kanalplast höjer graderna i poolen med ca 6-8 grader under en normal svensk badsäsong. Detta bidrar till att man kan börja bada ungefär en månad tidigare och en månad längre på varje säsong.

En annan fördel för den badsugne är att även den gråaste dag är en baddag. Du öppnar skjutluckan över trappan och stiger ner i poolen. Du myser i en varm pool medan det spöregnar ovanför!

Renare vatten och inget behov av separat vintertäckning

Förutom att du med hjälp av pooltaket får ett renare och varmare poolvatten slipper du även köpa en separat vintertäckning, oavsett om du bor i Skåne eller i norra Norrland. Pooltaken från Spa o bad är nämligen vinterklassade, vilket innebär att de klarar snötyngder på 100 kg/m2. Taken går även att få i 200 kg-klassning, vilket innebär att taket klarar extrema snöförhållanden.

Lättare hålla PH-balansen

Med ett tak över poolen som skyddar mot regnvatten och nersmutsning minskar risken för att PH-värdet påverkas. Dock brukar klorförbrukningen stiga en aning, då värmen i vattnet går upp.

pooltak-vinter-spaobad

Pooltaket förenklar vinterstängningen

På grund av att vattnet inte fryser om det är under tak, med en liten grad av cirkulation, kan du lätt komma igång med poolen igen på våren. Solen börjar då direkt värma vattnet och processen fram till badfärdig pool går snabbare eftersom man inte behöver vänta på att isen i poolen ska smälta. Du kan alltså gå igång med badsäsongen mycket tidigare.

Så vinterstänger du en pool som har pooltak

  1. Justera PH-värdet och
  2. Chokklorera vattnet och kör pump och filter i 24 timmar.
  3. Ställ därefter ner cirkulationen till tio till tolv 15-minutersintervaller dygnet runt.
  4. Dra över pooltaket och förankra det.

Poolen är nu vinterstängd och vattnet i poolen kommer inte att frysa.

pooltak-med-las-spaobadGör din pool inbrottsäker

Pooltaken levereras med klickfäste som låser fast pooltaken i rätt position över poolen när det förs på poolen. Dessa kan man få utbytta till nyckelförsedda lås innan eller efter man köpt taket, så att poolen blir helt inbrottssäker.

Pooltaken finns i vilka mått du vill

Spa o bads pooltak kan fås i vilka mått man vill. Du kan alltså få ett pooltak som är 3,25 m brett eller 6,85 m brett. Även längden är efter ditt huvud.

Pooltak i olika höjder

Höjderna på våra pooltak är lite olika beroende på vilken modell man önskar. Ofta hörs kommentarer om att man vill ha taket så lågt som möjligt och att kunderna inte vill att det ska se ut som ”ett växthus” i trädgården. Vi kan idag erbjuda tak som blir från 38 cm höga och uppåt. Normalt ligger ett standardtak någonstans mellan 80- 99 cm vid högsta sektionen.

Här ser du våra pooltak.

Pooltaken från Aluna – internationellt prisbelönta

Aluna har vunnit många internationella tävlingar för sina pooltak. Inget annat tak på marknaden kan mäta sig med dessa pooltak vad det gäller innovation, säkerhet, hållbarhet och utseende.

Den rad av modeller som vi erbjuder från Aluna levereras monterade i sektioner vid leverans. Samtliga tak är försedda med öppningsbara ingångsluckor, valbar färg på aluminiumstommen samt 10mm transparent kanalplast.

Se pooltaken från Aluna – höga pooltak eller låga pooltak

Spa o bad producerar Nordens starkaste pooltak för självmontering

Vi på SpaoBad har tagit fram en serie med pooltak som tillverkas i moduler och som du monterar själv på plats. Det är ett mycket populärt pooltak.

Pooltaken levereras omonterade, men med samma vinterklassning på taken (100kg/m2 i snötyngd) som de färdigmonterade taken. Dessa tak levereras idag med svart färg på bågarna, som är den populäraste färgen på pooltak.

Dessa tak finns i flera olika storlekar.

Pooltak Bjärred

Boka gratis hembesök

Till bokningen